Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü mezunuyum.Uzun yıllar sağlık sektöründe halkla ilişkiler, idari işler, reklam satış, pazarlama ve kurum ilişkileri konularında yönetici olarak görev yaptım.Halen Ortadoğu Hastaneleri bünyesinde Lazeryum Estetik ve Güzellik Merkezlerinde Reklam Satış ve Pazarlama Koordinatörü olarak görev yapmaktayım.

Günümüzde pazarlamanın en önemli görevlerinden birisi ikna edebilmektir.Pazarlamada , müşterileri satışa hazırlama ve çekincelerini giderme çok önemlidir.Pazarlama müşteriye sizin söylemlerinizin doğru olduğunu kanıtlama yoludur. Marka ile müşteri arasında ki köprüyü sağlamlaştırır.

İkna Kabiliyeti

Bireyin bir düşünce , söylem, görüş ya da eylem tarzına inanmasını ve onu kabul etmesini sağlama kabiliyetidir.İkna kabiliyeti doğuştan gelen bir yetenek değildir.Bu yetenek öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir yetenek olarak tanımlanır. İkna kabiliyetine sahip kişilerin hem sosyal hem kişisel hayatlarında da başarılı oldukları görülmektedir.İkna kabiliyeti kişiye psikolojik bir tatminle beraber hem mutluluk hem de gurur duygusu sağlar.İkna edilen kişi karşı tarafın iyi niyetinden ve samimiyetinden asla şüphe duymamalıdır ki tam başarı ve süreklilik sağlansın. Satışta en önemli silahınız karşı tarafa geçireceğiniz güven duygusudur. Satış başarısı için de öncelikle karşınızda ki müşterinizi iyi analiz etmelisiniz.O an ihtiyacı olanı anlamak çekincelerini tespit etmek ve ayrıca müşterinizle aynı dili konuşmakta satış şansınızı artıracaktır.İkna kabiliyetine güvene kişiler satışlarında baskıcı bir tavıra da gerek duymazlar.Müşteriniz karşısında sakin kararlı kendine güvenen uslup ve tarzınız karşınızda ki kişinin ikna olma ihtimallerini yükseltir.

İkna Teknikleri

*Mantıklı açıklamalar, anlaşılır yalın bir dil, kabul edilebilir gerçeklere dayalı söylemler

*İhtiyacı anlama ve doğru şekilde yönlendirme

*Tutarlı, dürüst ve uyumlu olma

*Kibar, içten, net , samimi olma ve abartısız bir gülümseme

*Kanıt ya da örneklemeler gösterme

*Beden dilini iyi ve doğru kullanma

*Deneyim ve tecrübe

*Marka bilinirliliği

*Satmaya çalıştığınız ürün ya da hizmetin kişisel yarar sağladığına inandırma

*Müşterinizin kafasının karıştıracak söylemlerden kaçınma örn; yüzde elli elli,büyük ihtimalle öyledir,muhtemelen,öyle olmasını umarım gibi

*Satıcının görselliği